neděle, května 12, 2013

Dva roky ubehly ...

a manžel stále pracuje v Saudské Arábii. Inu, ale, což ...

Práce je tam jistě zajímavá, o tom není pochyb - pracovat v mezinárodním společenství je vždy zajímavé a vzrušující. Sama jsem měla příležitost pracovar pár let v Evropském institutu bioinformatiky v Hinxtonu, UK, takže vím, o čem mluvím ... ale role oddané manželky uprostřed pouště se zbytkem rodiny na míle daleko by byla jednodušší, kdybych se narodila v Asii a ne ve střední Evropě ;) ... nebo byla aspoň o 20 let mladší a neměla rodinu a přátele jinde.

Ačkoliv se může zdát že si stěžuji, není tomu tak. Poznala jsem relativitu života v různých zemích (jen si zkuste jet na pravé straně silnice při pobytu v Anglii ;)), ale vracet se domů po 20ti letech v cizině, když jsme původně odjížděli na rok a půl je něco jiného, zvlášť když je naší domovinou Česká republika, která se po sametové revoluci v roce 1989 postupně mění v demokratický stát ... občas i tady si připadám jako cizinec :)  A někdy se může hodit pohlédnout na Prahu (a zbytek republiky) očima cizince.


Praha v letech po sametové revoluci vzkvétala, domy a pamětihodnosti se opravují, došlo k výraznému zlepšení hromadné dopravy, čím dál více informací je dostupných i v jiných jazycích než česky ... a knihkupectví jsou plná nově vydávaných knih včetně těch v dobách socialismu zakázaných - což znamená, že až se po návratu usadím, budu mít co dohánět. Uvidíme ...


Žádné komentáře: