neděle, dubna 25, 2010

Jaký byl víkend? ... inu (geo)kešový

... a kdo zná Martina se ani moc nediví. Byl to můj druhý víkend v Saudské Arábii (tedy víkend ... čtvrtek a pátek, ale tady volné dny, v sobotu a v neděli se naopak pracuje), takže bylo celkem logické, že se podíváme na ty 2 keše, které tu v okolí jsou. Neznáte-li geocaching, doporučuji odbočit na stránky www.geocaching.cz (česky) nebo www.geocaching.com (anglicky) a dozvědět se, co to vlastně je.

(mé vysvětlení - které samozřejmě nikomu nevnucuju :) - je, že ho vymyslel někdo, komu se doma vrstvily reklamní blbosti a jelikož mu bylo líto je jen tak vyhodit, začal je ukládat do krabiček po světě. Kdo mě zná, ví, že občas dost přeháním ... takže musím také přiznat, že jsme se díky geocachingu dostali i do hezkých a zajímavých míst, kam bychom jinak asi nejeli)


V sobotu (tedy vlastně ve čtvrtek :)) jsme tedy vyrazili za keší Jeddah to Madinah. Je asi 50 km od KAUSTu, nedaleko silnice spojující Mekku a Medinu. Barevná šmouha (tedy to, co člověk vidí z auta při maximální povolené rychlosti 120 km/hod) ač převážně žlutohnědá byla poměrně zajímavá - stále se nemůžu nabažit dvojjazyčných cedulí a různorodých věžiček minaretů. Potkávali jsme i beduíny a stáda velbloudů (ty spíše mimo hlavní silnici).


V pátek jsme pak vyrazili na jih do oblasti Jeddahu za keší No stone unturned. Cestou jsme tentokrát viděli i kus města (ze silnice, blíže ho prozkoumáme jindy), další minarety, hřbitov aut (rozlehlá plocha s vraky aut), pár zábavních parků (taková Matějská pouť někde u silnice, ale je u ní i hotel či boudičky pro prázdninový pobyt) a samozřejmě další desítky cedulí. Keš Martin po otočení téměř všech kamenů (i když ten pravý byl otočen jako jeden z prvních) v okolí našli a stejně jako náš předchůdce (listopad 2008) jsme se smáli až domů když nám to došlo. :) (podrobnosti na požádání těm, kteří se v žádném případě nechystají keš hledat :))

Fotky z obou výletů by se měly během pár dnů objevit na Martinově rajčeti, postupně i na mém.

Žádné komentáře: